Hledáte nějaký solidní podnik v centru Brna, kde si pochutnáte na dobrém jídle za slušnou cenu? Mám pro vás jednoho horkého kandidáta… :)
Atmosféra:
Interiér restaurace si zakládá na jednoduchosti a funkčnosti. Jelikož se zde několikrát do měsíce pořádají různá vystoupení všeho druhu, celé hlavní místnosti dominuje pódium a klavírem. Pokud se zrovna „nekabaretuje“, jedná o jednoduše zařízenou restauraci, která svým decentním prostředím nikoho neurazí. Podnik je sice nekuřácký, ale ve svých útrobách ukrývá speciálně oddělenou místnost pro tabákově závislé.
3/5
Jídelní lístek:
Ve stálé nabídce se kromě klasických salátů a stejků všech druhů setkáte s mexickou kuchyní, které dominují tacos a nachos. Sladké jazýčky jistě potěší nepřeberné množství domácích lívanců, bábovek a omelet. Taktéž mě mile potěšila domácí paštika s husími játry. V denní a týdenní nabídce najdete především jídla dle sezóny jednotlivých ingrediencí. Před dvěma měsíci jsem si z této nabídky objednal například lasagne, čtrnáct dní na to cajunský kuřecí salát s mangem a červenou řepou a tento týden bramborový gratin s chřestem. Příjemně mě překvapil fakt, že u jednotlivých jídel máte napsán původ hlavních surovin. Pokud do podniku dorazíte v pozdějšcích hodinách, může se vám stát, že bude většina jídel z týdenní nabídky vyškrtaná. Může za to fakt, že si pan majitel zakládá na čerstvosti a nakupuje jen tolik věcí, kolik se během daného dne může sníst. Takhle by to mělo fungovat všude!
5/5
Jídlo:
Porce jsou velké tak akorát a chuťově bylo vždy vše vynikající! V Kabaretu u Špačka jsem byl asi šestkrát při různých příležitostech a nevzpomínám si, že bych měl já nebo má společnost k jídlu jakékoliv výhrady.
5/5
Náboje:
Kromě klasické nabídky čajů a káv se zde setkáte s výbornými mošty a opravdovými limonádami. Zapomeňte na Coca-Colu a kde jaké přeslazené humusy, tady se hraje na poctivost! Někteří lidé využívají Kabaret u Špačka jako vinárnu a není se čemu divit. Desítky druhů lahvových a rozlévaných vín jsou tou nejlepší vizitkou. Pivaři se mohou těšit na kvasnicového 12° Rampušáka.
5/5
Obsluha:
Většinou zde obsluhují studenti, kteří se opravdu snaží a udělají cokoliv, co vám na očích vidí. Ale setkal jsem se zde také s obsluhou, která se o své zákazníky příliš nestarala a po několikaminutovém čekání na účet, jsme se nakonec sebrali a šli zaplatit na bar. Určitě je dobré, že vedení zaměstnává brigádníky, ale někdy by mělo zvolit přísnější metr. Jinak nikde jinde jsem se nesetkal s tím, že by vám jídlo na stůl přinesl sám kuchař. Za tohle si zaslouží velký plus! Dělá to příjemný dojem a na základě kuchařova vzhledu si uvědomíte, že i samotná kuchyně bude čistá a kvalitní.
3/5
Cena:
Vzhledem k tomu, že podnik nabízí především bio potraviny, tak se jedná o opravdu slušné ceny. Nejvíce to asi vystihuje těchto několik vět z oficiálních stránek podniku: „Co tvoří cenu jídla? I když pracujeme s těmi nejkvalitnějšími surovinami, nemusíme započítávat cenu toho, co neprodáme. Vaříme jen tolik, kolik prodáme nebo jsme schopni dojíst. Je to eko a fér k přírodě a k planetě, kde žijeme. A když zrovna nepřijdete, tak si všichni naši zaměstnanci pochutnají. Snažíme se být především fair. To znamená vejce od nejbližšího pěstitele. Šetříme přírodu, třídíme odpad a kompostujeme bio odpad. Zásobujeme na kole. “
5/5
Celkem:
Kabaret u Špačka není jen tak nějaký obyčejný podnik. Je to místo, které vás zaujme svou poctivostí a pečlivostí. Ať už hledáte prvotřídní jídlo, pití nebo zábavu, určitě si zde přijdete na své a troufám si říct, že se zde budete rádi vracet. :)