Na skok do francouzské Jury (OOcup 2018)

Cesta: 1 600,- Kč
Ubytování: 3 000,- Kč
Startovné: 1 800,- Kč
Vyhozený kotník před začátkem závodů? K nezaplacení!
Jsou věci, které si za peníze nekoupíte… :-)

oocup2018

Člověk si takhle přijede ve 20:30 z Bosny do Brna a při vyjíždění z benzinky spáchá dopravní přestupek. Napůl vypnutý po tisíc kilometrů dlouhé cestě hledím do zpětného zrcátka a sleduji výstražně blikající policejní majáček. Až po chvíli mi dochází, že jsem omylem projel jednosměrkou a pouštím se do přátelské debaty s panem strážníkem.

– Takže vy děláte horského průvodce a jedete až z Bosny, jo?
◦ Je tomu tak. Dneska to byla hodně dlouhá cesta.
– Teď spousta lidí chodí po horách a natáčí to na dron. Neděláte to náhodou taky?
◦ No náhodou dělám. Proč se ptáte?
– Já právě točím na dron svatby a neustále s tím někde narážím…

Asi tímto stylem probíhala debata s panem policajtem a vlastně jsem mu nevědomky udělal reklamu na Expedition club, kam se prý musí zaručeně podívat :-)
Tři hodiny na to už sedím v půlnočním busu do Prahy a o půl třetí ráno sedám do auta ke Karimovi. Cíl je jasný – orienťácké závody OO.cup, které se tentokrát konají na jihu Francie.

 

oocup

 

Tou dobou ještě netuším, že už zítra budu pajdat po jedné noze a řešit zranění, které se mi ještě nikdy nestalo a přitom je pro orienťáky tak typické. Den před závody absolvujeme orienťácký trénink na mapě a při náběhu na 5 kontrolu špatně došlapuji na kořen. Drobné zakřupání v oblasti pravého kotníku doprovází palčivá bolest a ve vteřině vím, že OO.cup je pro mě letos pasé. Dobelhávám se neobratně zpět k autu a dalších 5 dní trávím z větší míry na ubytování, kde bolavou nohu svědomitě leduji. Co se dá dělat – tohle k běhání prostě patří a asi se mi někdo nahoře snaží dát najevo, abych trochu zvolnil. Tak trochu jsem si to i zavinil sám, protože jsem příliš dlouho netrénoval běh v lesním terénu a kotník si za ty 2 roky bez aktivního závodění odvykl. V neděli odpoledne tedy frčím zpět do Brna a mám radost z toho, že jsem mě 5 odběhaných kontrol stálo šest a půl tisíce korun. 1 300,- Kč za jednu kontrolu není špatné, co říkáte? :-D

noha


Odkaz na závody

Odkaz na mapu H21E – 3. etapa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *